Gemeentegrond in gebruik wijk Hagenbroek

Veel gestelde vragen over de actie oneigenlijk grondgebruik

Waarom doet de gemeente deze actie?

Soms hebben bewoners gemeentegrond in gebruik. Vaak is een stukje openbaar groen onderdeel geworden van een tuin.Soms ging dit in overleg met de gemeente, soms ook niet. Met deze actie wil de gemeente duidelijkheid krijgen.

Hoe weet de gemeente dat anderen gebruik maken van gemeentegrond?

De gemeente vergeleek luchtfoto’s met kadastrale kaarten. Soms keek zij ter plekke. Wil de gemeente de grond terug? De gemeente loopt alle gevallen stuk voor stuk langs. In veel gevallen kan de bewoner de grond kopen. Als verkoop niet mogelijk is, neemt de gemeente de grond terug in eigen beheer. De bewoner moet de grond dan ontruimen.

Kom ik in aanmerking een stukje grond te kopen?

De gemeente heeft voorwaarden opgesteld, wanneer een bewoner de grond kan kopen. U vindt de voorwaarden op de website.

Wat is de prijs?

De prijs 75,00 euro per m2, bij percelen tot 150 m2. Deze prijs geldt tot het einde van de actie.  Als het perceel groter is dan 150 m2 , laat de gemeente de prijs taxeren. In alle gevallen is de koop vrij op naam (geen bijkomende notariskosten).

Kan ik grond kopen, als ik huurder ben van mijn woning?

Nee, de huurder van een huurwoning kan geen grond kopen, alleen de huiseigenaar.

Mag ik een tuinhuis plaatsen op de aangekochte grond?

Op de aangekochte grond mag u niet direct een tuinhuis of schutting plaatsen. Eerst moet de oude bestemming veranderen in de nieuwe bestemming “tuin” of “wonen”.
Wijziging van de bestemming is niet direct bij de koop, maar volgt later.

Ik heb toestemming van de gemeente de grond te gebruiken.

In het verleden gaf de gemeente wel grond aan bewoners in huur of in gratis gebruik. De gemeente respecteert deze oude afspraken. Als u de grond niet koopt, blijven deze afspraken doorlopen.

Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Voor alle vragen over de actie oneigenlijk grondgebruik, kunt u contact opnemen met mevrouw D. van der Stouwe, via mail d.vanderstouwe@kampen.nl .

 

 

This entry was posted in Overig. Bookmark the permalink.